O nama

Sir Henry Morton Stanley – duh Posvećenosti Kompetentnosti i Hrabrosti

Zadatak mu je bio da pronađe Dr. Livingston-a. Uputio se u srce istočne Afrike odlučan da uspe, kompetentan i hrabar. Kada su se sreli kod Uđiđija izgovorio je hladnokrvno, kao da se nalaze na Trafalgar skveru, čuvenu rečenicu: “Dr.Livingston, pretpostavljam?

Zajedno su nastavili dalje u pravcu Tanganjike gde su otkrili to, drugo najveće jezero na svetu i mesto gde se danas kopaju najbolje sirovine za vatrostalne materijale. Ser Henry Morton Stanley je imao izuzetne osobine koje su mu omogućile da uspešno izvrši tu neverovatnu misiju.

Isti duh danas oplemenjuje proizvode Volcano Refractory.

Volcano Refractory je kompanija oformljena da izvrši privatizaciju preduzežća “Šamot Darosava” i “Šamot Rudnik”. Uz strateško partnerstvo sa Calderys-om, svetskim liderom u proizvodnji monolitnih vatrostalnih materijala Volcano Refractory ima sjajnu budućnost. Opredeljeni smo da proizvedemo i ugradimo materijale sa istom posvecenošcu i kompetentnošcu koju je Ser Henry Morgan Stanley pokazao u svojim misijama. Volcano je jedini registrovani nosilac sledecih žigova ( trgovackih marki ):

  • ŠAMOT®

  • PORIT®

  • OPAL®

  • ZVEZDA®

Materiali iz Volcano refractory su ugrađeni u najsloženije projekte u Arcelor Mittal Steel Zenica, Global Ispat steel Lukavac, TE Obilić, REIK Bitola, TENT Obrenovac, TE Ugljevik, Beogradske elektrane, Duferco Maksteel…

Naš moto je utkan u materijale koje proizvodimo: Commitment Competence Courage – Posvećenost Kompetentnost Hrabrost.

CALDERYS nudi rešenja u polju primene vatrostalnih materijala širokom spektru industrijskih grana. Sa 1,800 zaposlenih, 25 proizvodnih lokacija i predstavnicima u više od 100 zemalja širom sveta Calderys na najbolji način susreće zahteve poslovnih partenera. Ukupna godišnja proizvodnja je preko 600,000 tona (najveće fabrike: u Nemačkoj Neuwied 80,000 to; u Švedskoj Amal i Hoganas 60,000 to; Francuska Sezan 136,000 to.) a godišnji prihod je preko € 550 mil. Veliki napori su učinjeni na polju razvoja i istraživanja. Inovativni koncept udružen sa više od 100 godina iskustva u Calderys-u, i više od 80 u Šamotu, osigurava dalji razvoj materijala i naših usluga projektovanja i ugradnje.

Više o Calderys-u saznajte na www.calderys.com